Knappe overwinning op basis van geestdrift en inzet.
 Vooraf :
Beide ploegen kenden een minder seizoen slot. Voor Berg en dal was het een primeur om de eindronde van eerste provinciale te halen. Hoe dan ook, er wordt vandaag wederom geschiedenis geschreven.
Kenens, Reumers zijn nog steeds geblesseerd.
De wedstrijd zelf :
Aangenaam weer en we hopen dat we van de wedstrijd in deze eindronde kunnen genieten. Een geopende bar in de tribune zorgt er voor dat er geen kans is dat we dorst zullen lijden. De RTV camerman mist de eerste minuten, want wanneer scheidsrechter Saenen de wedstrijd op gang fluit moet hij nog met de ladder omhoog klauteren. Primeur vandaag is ook de aanwezigheid van de vierde scheidsrechter. Deze man had plaatsgenomen om vervangingen aan te kondigen met bordjes.
Lille trapt de wedstrijd op gang maar Berg en Dal voetbalt in het begin goed mee. Sommige spelers zijn wel wat onderhevig aan zenuwen (druk??). in de 3de minuut kan Delen al vervaarlijk voorlangs schieten, maar Berg en dal antwoordt met een schot van Joris die over het doel van De Winter vliegt. In de 7’ belandt een dieptepass van Claes op links bij doelman De Winter. Joris gaat storen en verovert de bal! Hij twijfelt niet maar zijn schot(je) rolt naast. Berg en dal controleert de wedstrijd op een rustige manier en in de 11’ lanceert Mo El Idrissi op rechts Mariën. Louis knokt zich voorbij D’Huyvetter en Van Hemert en rolt de bal voor de voeten van Joris die over het doel schiet. Scheidsrechter Saenen last een drinkpauze in halfweg deze eerste helft die evenwichtig verloopt. Berg en dal wint de meeste duels en speelt goed georganiseerd. In de 28’ kruipen we tot tweemaal toe door het oog van de naald wanneer een voorzet van op links bij Gerritsen komt in de 16. We hebben niet duidelijk gezien wat er gebeurd is, maar de bal die niet te missen is, gaat naast het doel van De Scheemaecker buiten. Enkele seconden later speelt Maes de bal in de voeten van dezelfde Gerritsen, maar De Scheemaecker kan de Lilse aanvaller afstoppen. Bij Berg en dal is het even pompen of verzuipen want in de 31’ kan Gerritsen na voorzet van op links vrij intrappen. Zijn schot vliegt over het doel. Marien, goed in de wedstrijd, verzwikt in een duel met d’Huyvetter zijn enkel en moet noodgedwongen vervangen worden door Berrevoets. Berg en dal eist nu meer het balbezit op en de rangen achterin worden terug hermetisch gesloten. Berg en dal speelt de bal goed rond en Lille moet achter de bal aanhollen. We maken ons op om onze uitgedroogde kelen te gaan smeren als we nog een aanval van onze spelers zien. Bij het uitverdedigen van Lille komt de bal in de voeten van Bodard! Niels trapt de bal naar voor en dit schijnbaar nietig balletje, dat naast het doel van De Winter lijkt te rollen, verdwijnt zonder enige reactie van de doelman in doel. Berg en Dal scoort op Lille : 0 – 1. Ongeloof overal, maar het is echt. We gaan rusten bij een  0 – 1 voorsprong na een eerste helft waarin Berg en dal goed mee in de wedstrijd zat, maar waar Gerritsen tot driemaal toe een 100% doelkans de nek omwrong. Langs de andere kant kreeg ook Joris de gelegenheid om te scoren, maar trapte hij telkens over het doel. We hopen na deze goede eerste helft waarin Berg en dal beter uit de duels kwam, dat we het kunnen volhouden in de tweede helft. (we gingen kopke onder in de competitie).
We hebben voor deze tweede helft plaatsgenomen achter de dug-out van Berg en dal, vlak bij de “tribunebar”. De dug-out fungeert als toog. We zijn benieuwd hoe veel energie de spelers al verbruikt hebben bij deze warme temperatuur. Berg en dal mag aftrappen en Lille zet meteen druk naar voor. Delen speelt de verdediging van Berg en dal op een hoopje en komt alleen voor De Scheemaecker. Delen trapt gelukkig naast. Weerom reageert Berg en dal  meteen met een tegenaanval via Berrevoets op rechts.. Hij zet D’Huyvetter in de wind, maar doelman De Winter kan in hoekschop werken.  In de 51’ is het opnieuw Berrevoets die er van onder muist. Hij kan op rechts doorgaan, maar trapt dan naast. Bij Berg en dal loopt het gesmeerd terwijl we merken dat Lille blijkbaar al té veel energie heeft gebruikt in de eerste helft! De mot zit er wat in. Bij Berg en dal blijven ze lopen en Berg en dal eist nu het balbezit op en wint de meeste duels! In de 61’ noteren we een prachtige pass van een uitstekend spelende Claes richting Joris op rechts! Dean heeft een zee van ruimte en Mo is goed gevolgd in de tweede zone! Alles ligt open, maar de pass komt niet aan en weg is de kans. Het spel blijft in het voordeel van Berg en dal evolueren, en bij Lille is er veel afval in het spel. Ook in deze tweede helft last scheidsrechter Saenen een drankpauze in. Vlak na deze drankpauze, in de 72’ zet Lille toch nog eens een aanval op over links! Er wordt niet stevig genoeg verdedigd en de bal komt uiteindelijk bij Delen die de gelijkmaker op het bord schiet. Een moegestreden Yves Claes wordt een kwartier voor tijd onder luid applaus vervangen. Berg en dal blijft de onderlinge duels winnen en we hopen met dit resultaat te kunnen afzakken naar het Kattenstadion. In de 77’ is er een misverstand tussen Cuypers en Bodard, ze twijfelen allebei,   maar is een attente De Scheemaecker net iets vlugger op de bal dan de aanstormende Owusu. Lille krijgt in de slotfase nog een vrije trap op links op zo’n 25m van het doel. Gerritsen zet zich achter de bal, De Scheemaecker redt in hoekschop! Berg en dal is fysiek de betere ploeg. We zijn al in blessuretijd als Berg en dal nog een tegenaanval opzet! Een lange bal valt tussen verdediging en doelman. De bal striemt op het droge veld en doelman De Winter evenals Van Elven twijfelen om door te gaan! Het is uiteindelijk Stijn die iets vlugger reageert, maar hij trapt tegen de doelman aan. De bal komt bij Berrevoets die vanop zo’n 25m de bal in het lege doel trapt! 1 – 2
Ongelooflijk maar waar en nog dik verdiend ook.
Berg en dal zet een puike prestatie neer tegen Lille! Een 1 – 2 overwinning tegen de torenhoge favoriet Lille opent perspectieven.
Het was een aangename partij waarin Berg en dal het best uit de verf kwam vandaag.
Toch zijn de mosselen nog lang niet aan wal, want er komt nog een terugwedstrijd volgende zondag. Als iedereen met dezelfde inzet en begeestering speelt moet het zeker lukken om ons te plaatsen voor de interprovinciale eindronde.
We duimen alvast.
Zij kwamen met de volle pot naar huis :
De Scheemaecker Senne, Kai Raeymackers, Maes Brecht, Cuypers Rob, Claes Yves (77’ Reumers Robin), Bodard Niels, Donkers Mattias,  El Idrissi Mohamed, Van Elven Stijn, Joris Dean en Mariën Louis (34’ Berrevoets Roberto)
Overige bankzitters : Slegers Lennert
Doelpunten : 45+1’  Bodard : 0 – 1; 72’ Delen : 1 – 1;
90+3’ : Berrevoets : 1 – 2.

Aantal speelminuten van de spelers van Berg en Dal in de reguliere competitie.